Wandeling

wandelkaart


Het eerste deel van de route begint bij de kleine vijver en voert dan langs de Waterhelling met schaduwplanten. Na de ‘afdaling’ van de Brabantse Wal leidt de route door de Lage Tuin en het Eikenbos. De azalea's en rododendrons zijn in mei het hoogtepunt. Het hele jaar door heerst hier een heel aparte sfeer door de beschutte ligging en de vele kleuren groen. Aan beide zijden van het Sedumlaantje staan veel exotische bomen en struiken te midden van de bodembedekkers maagdenpalm, bosaardbei, luzulla-gras, zenegroen en sterrenmos.

Het tweede deel leidt door het bos, een arboretum met veel verschillende bomen en struiken. In het voorjaar is de meeste bloei te zien, maar ook in zomer en herfst is er altijd wel kleur. De arme zandgrond is bedekt met siernetel, lelietjes-van-dalen, klimop en andere bodembedekkers, terwijl in het vroege voorjaar overal sneeuwroem, narcissen, scilla's, krokussen en sneeuwklokjes bloeien. Er zijn steeds verrassende doorkijkjes over de omliggende weilanden en akkers van de Brabantse Wal en de Beymoerse polder.

Het derde en laatste deel van de wandeling gaat over het grote gazon met de eilandborders en de lange border naar de Ommuurde Tuin (het ‘Paradijs’, de grote vijver). Tenslotte gaat de route via de Zijtuin naar de Nieuwe Tuin. Ook in dit deel staat een groot aantal kleine en grote, inheemse en uitheemse bomen en struiken De route eindigt tenslotte bij het landhuis, waarna u via de oprijlaan met links en rechts bijzondere bomen, het landgoed verlaat.

Voor een grotere weergave van de plattegrond, klik hier.